Assad is mikpunt vijandigheden Biden administratie

{{ME name}} avatar   
{{ME name}}
Negen gebouwen zijn vernietigd en nog eens twee zwaar beschadigd door de luchtaanval die president Joe Biden heeft uitgevoerd op Syrië.

Het Pentagon zei dat de luchtaanval door twee F-15E gevechtsvliegtuigen zijn uitgevoerd op de grens van Oost-Syrië en Irak. Volgens Sky News zijn dit de eerste militaire acties van president Biden. Amerikaanse officials noemde de aanvallen ‘legal and appropriate’.

Leden van Congres waren op de hoogte gesteld, maar lang niet iedereen. Zo reageerde Senator Tim Kaine (D) zei bijvoorbeeld “Offensive millitary action without congressional approval is not constitutional absent extraordinary circumstances”.

De aanval op Syrië kwam redelijk onverwacht, maar het lag wel in de lijn van een aantal militaire analisten zoals Jack Posobiec. Hij waarschuwde 3 dagen voor de aanval dat de Biden administratie al gefocust was op het uitschakelen van Assad. Jack Posobiec is een Amerikaanse navy intel analist en heeft na de afloop een aantal redenen gegeven waarom de Biden administratie de aanval heeft uitgevoerd.

Volgens Posobiec heeft de Qatar-Turkije pijplijn, welke dwars door Syrië zou moeten gaan komen. Zoals op de afbeelding hierboven.

Dr. Mohammed Al-Sulami, President van het International Institute of Iran Studies aan de Universiteit van Leiden schreef bij Arab News dat Assad nooit toestemming voor de bouw van de pijplijn heeft gegeven.

Een andere reden, volgens Posobiec, voor de aanval op Assad is het feit dat Assad zich regelmatig uitspreekt tegen het neo-liberalisme en het moreel-ethisch verval van het Westen.

 

Bron: Nooit.nl

Geen reacties gevonden