Huig Plug constateert een opmerkelijke situatie op het verder uitgestorven Plein in den Haag

{{ME name}} avatar   
{{ME name}}
Op maandag 8 februari om 13:00 uur ’s middags loopt bekend klokkenluider Huig Plug over het Plein in den Haag

Op maandag 8 februari om 13:00 uur ’s middags loopt bekend klokkenluider Huig Plug over het Plein in den Haag, terwijl er een droefgeestige sfeer over het plein hangt. Huig kijkt misnoegd naar de vele horecapanden die al geruime tijd gesloten zijn en een aantal inmiddels ook al voorzien van borden met ‘te huur’. En met de wetenschap dat de horecaeigenaren diep in de ellende zitten, is de verbazing van Huig groot dat er bij één gebouw wel diverse mensen naar binnen lopen.

Er zijn zelfs meerdere personeelsleden aanwezig ziet hij. Waarom is juist dit gebouw, Sociëteit de Witte, niet in lockdown terwijl het hele land aan strenge regels vastzit. Hoe kan het gebeuren dat hier wel een evenement plaatsvindt?

Dit gebouw heeft landelijk naamsbekendheid gekregen doordat er opmerkelijke personen met de club verbonden zijn, het gaat dan vooral om de naam van Joris Demmink, maar ook bijvoorbeeld zijn advocaat Harro Knijff en nog meer van zijn bekenden.

Wat doen die mensen daar in Godsnaam. Huig kan zich niet voorstellen dat de mensen die naar binnen zijn gegaan en daar langere tijd zullen blijven, ook niet een kopje koffie met misschien wel een likeurtje erbij zullen nuttigen of wat zullen eten. Hij neemt daarom ook nog even een kijkje in de keuken.


Geen reacties gevonden