Toeval: Avondklok en spoedwet stonden al in de schoolboeken

{{ME name}} avatar   
{{ME name}}
Onlangs heeft een oplettende ouder of kind een opmerkelijke ontdekking gedaan.In het vmbo maatschappijleer boek worden in detail de avondklok en rellen beschreven in een 4 pagina’s rijke strip. Compleet met afgebrande auto en voorzien van de volgende tekst: ‘Shit! Die hangjongeren reageren anders dan wij op uw experiment’. Of een plaatje van jongeren in de Tweede Kamer: ‘Wordt er dan helemaal niet naar ons geluisterd?’.

Dan, in de rechtenbundel van 2020 staat de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 al vermeld. De wet is ingediend op 22 april 2020. Op 27 oktober 2020 is de wet door de Eerste Kamer aangenomen. Het schoolboek is uitgegeven in juli 2020. Op zich opmerkelijk en wel begrijpelijk dat de makers van de rechtenbundel toen al begrepen hoeveel commotie dit wetsartikel ging brengen. Laten we hopen dat een nieuwe generatie juristen zich goed heeft ingelezen in deze totalitaire wet, die de democratische rechtstaat ondermijnt door het parlement opzij te schuiven en die een basisbehoefte van de mens illegaal maakt.

Wellicht waren ze al eerder op de hoogte van het feit dat we geen gescheiden machten hebben in Nederland, gezien artikel 11 algemene bepalingen en artikel 120 van de GrondwetDe rechter spreekt recht, volgens de wet, en gaat geen wetten toetsen aan de Grondwet. Een wet die grondwetten breekt, kan dus niet voor de rechter worden gelegd voor toetsing aan de Grondwet. Nu hebben we een situatie waar men een wet heeft aangenomen die een basisbehoefte van de mens, aanraking, illegaal heeft gemaakt. De rechter spreekt recht volgens de wet, en toetst niet aan de Grondwet. Jammer van de basisbehoefte, maar we leven in een land geregeerd door de rechtstaat en niet door de rechten van de jungle.

 

Bron: nooit.nl

Geen reacties gevonden