Volgende

“Alarmistisch IPCC-rapport biedt juist hoop” zegt wetenschapsjournalist Marcel Crok in een analyse.

12 Bekeken· 17 Aug 2021
Frewon
Frewon
22 abonnees
22
In Blckbx

⁣Het is code rood voor de mensheid, aldus VN-baas Guterres. Aanleiding is het zesde klimaatrapport van het VN-klimaatpanel IPCC, het Intergovernmental Panel on Climate Change. Klimaatverandering gaat alsmaar sneller, aldus het NOS Journaal, extremen nemen toe en de zeespiegel kan wel eens 1 of als het tegenzit zelfs 2 meter gaan stijgen aan het einde van deze eeuw. Het nieuwe IPCC-rapport werd vrijwel kritiekloos overgenomen door de media. Maar is dat wel terecht? Te gast in de studio van BLCKBX is wetenschapsjournalist Marcel Crok, verbonden aan Stichting Clintel. Hij volgt het klimaatdebat op de voet en schreef er het veelgeprezen boek De Staat van het Klimaat over.


Boek: ⁣https://destaatvanhet-klimaat.....nl/de-staat-van-het-


⁣Glazen Griffioen

Voor Crok is het nieuwe rapport een déjà vu. Er staat namelijk een kersverse hockeystickgrafiek in en het was zo’n zelfde grafiek in het derde IPCC-rapport die hem in de klimaatdiscussie trok. Hij won er in 2005 de Glazen Griffioen mee. Crok is als geen ander op de hoogte van de wetenschappelijke ontwikkelingen rond klimaatverandering en daarom de perfecte persoon om de kijkers mee te nemen door dit nieuwe rapport. Staat er wel zoveel nieuws in? Is het allemaal wel zo erg? Zal Nederland weldra verworden tot een gezonken stad zoals het eerder de mythische Griekse stad Atlantis verging volgens de legende.

Op tafel staat de Glazen Griffioen die Crok in 2005 won voor zijn artikel over de hockeystick. Het artikel zelf kun je teruglezen hier: ⁣https://destaatvanhet-klimaat.....nl/wp-content/upload⁣Steve McIntyre en Ross McKitrick

In de uitzending refereerde Marcel Crok aan de wetenschappers Steve McIntyre en Ross McKitrick die in 2009 de hockeystick curve hebben geanalyseerd en de selectiviteit in data-aanwending bloot hebben gelegd. Marcel Crok werd bekend door zijn artikel hierover en won daarmee de Glazen Griffioen. Via onderstaande link vind je meer info over de studio van Steve McIntyre en Ross McKitrick.

https://climateaudit.org/multiproxy-pdfs


Eigen onderzoek

De komende weken gaat Marcel Crok met onderzoekers uit het internationale Clintel-netwerk het 6de IPCC-rapport in meer detail analyseren. Het epistel is 4000 pagina’s dik. Daar gaat zeer veel tijd in zitten en dus kunnen ze financiële support goed gebruiken om alle benodigde professionals erbij te kunnen betrekken en alle tijd te reserveren die het project vraagt.

Roger Pielke Jr.

Het IPCC geeft in hun rapport aan geen studie te hebben gedaan naar de likelihood (waarschijnlijkheid) van hun berekeningen. Echter wetenschapper Roger Pielke Jr. deed dat wel en publiceerde zijn peer reviewed paper hier:

https://issues.org/climate-cha....nge-scenarios-lost-t⁣In deze paper was duidelijk te lezen dat de twee zwartste scenario’s van het IPCC-rapport totaal niet waarschijnlijk zijn en dat zelfs de 1 meter zeespiegelstijging in 2100 niet realistisch is, al zou dat niet eens een probleem zijn voor onze waterlinie.

Dit zijn twee andere relevante links naar de paper van Roger Pielke Jr.
https://rogerpielkejr.substack.....com/p/how-to-unders

https://rogerpielkejr.substack.....com/p/how-to-unders-1e3


⁣Donaties

Zoals reeds benoemd in deze uitzending heeft het project ca. 20.000 euro nodig om de kosten te dekken. Wij ondersteunen dit project voor 100% en hopen dat jij een kleine bijdrage kunt missen om de pot te spekken van deze internationale wetenschappers. Dit is de link:

https://clintel.nl/clintel-ond....erzoekt-het-ipcc-rap⁣Eerder maakten programmamaker Flavio Pasquino en Marcel Crok al een uitzending over “Klimaat Lockdowns”. VIDEO: ⁣https://www.blckbx.tv/videos/k....limaat-lockdowns-wet⁣Klokkenluider

Heb jij belangrijke & betrouwbare informatie uit eerste hand, maar wil je om welke reden dan ook wél anoniem blijven voor het publiek? Dat kan! Kijk voor meer info hier:

https://www.blckbx.tv/klokkenluider

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Wil je op de hoogte blijven?

Twitter - https://twitter.com/blckbxnews

Telegram - https://t.me/blckbxtv

Facebook - https://www.facebook.com/blckbxnews

Instagram - https://www.instagram.com/blckbx.tv

Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.

Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Laat meer zien

 0 Comments sort   Sorteer op


Volgende