Volgende

“Artsen moeten rekenen op vervolging!” zegt procesadvocaat en docent aansprakelijkheidsrecht...

374 Bekeken· 09 Jul 2021
Frewon
Frewon
5 subscribers
18
In Blckbx

⁣“Artsen moeten rekenen op vervolging!” zegt procesadvocaat en docent aansprakelijkheidsrecht...

11 maart jl. was VWS minister de Jonge nog stellig; ”Astra Zeneca is gewoon een goed vaccin en de gemelde trombose gevallen treden op na vaccinatie en niet door vaccinatie”, sprak de minister voor overtuiging uit op het NOS Journaal.Niet veel later kwam hier hierop terug en inmiddels wordt er helemaal niet meer geprikt met Astra Zeneca want tientallen gezonde jonge Nederlandse vrouwen kregen hersenbloedingen, trombose klachten en sommige overleden zelfs.Lisette Verhoeven is zo iemand. 13 maart, 2 dgn nadat de minister op tv meldde dat AstraZeneca een goed vaccin is, kreeg zij de prik. Kort erna zakte de 28 jarige zorgmedewerkster in elkaar vanwege ernstige vaccin bijwerkingen en nu wil de minister bij haar op visite komen om " van mens tot mens " zoals hij het zelf verwoordde met Lisette te praten over de akelige situatie waarin ze zich nu bevind.De uitzending die wij over het persoonlijke drama van Lisette maakten werd in een paar dagen ruim 300.000 keer bekeken en bracht veel teweeg maar we eindigden de video met de belofte ook een tweede deel te maken over de juridische implicaties, wat die zijn er ook.
Bekijk de eerste uitzending over Lisette hieronder
https://www.frewon.eu/watch/zo....-ziet-vaccinatie-sch⁣Juridische Implicaties
We besloten de eerste uitzending met de belofte een tweede deel te maken over de juridische implicaties.
Want afgezien van vraagstukken als zorgplicht, de artseneed en “informed consent” rijst natuurlijk de vraag "Wie is nou eigenlijk aansprakelijk voor de schade?"
Volgens de landsadvocaat (de Raadsvrouw van de Staat der Nederlanden) - die hier 24 feb jl een uitspraak over deed in een andere zaak - is dat zorgverlener, oftewel de medisch eindverantwoordelijke arts. En dat biedt voer voor juristen, Simon van Zijll en Maria-Louise Genet die zich hard maken voor Lisette Verhoeven en vandaag met programmamaker Flavio Pasquino, huisarts Frank Roodenburg en een oud GGD directeur Zuid Oost Brabant Jan Vosters de cases bespreken.

Laat meer zien

 0 Comments sort   Sorteer op


Volgende