DWANG, OPLICHTING & TECHNOCRATIE. DE NATTE DROOM VAN IEDERE DICTATOR?

11 Bekeken· 09 Sep 2021
Weltschmerz NEXT
Weltschmerz NEXT
5 subscribers
7

⁣In deze gloednieuwe video van Weltschmerz Next gaat Kees van Rengs in gesprek met niemand minder dan Pieter Stuurman. Pieter Stuurman is onder andere therapeut en schrijver en al ruim tien jaar geleden zag hij aankomen wat er momenteel gebeurt. Ondanks dat hij erop voorbereid is, maakt hij zich zorgen over waar de wereld naartoe gaat, met name doordat corona alles in een stroomversnelling heeft gebracht.


In deze video bespreken Kees en Pieter deze zorgen aan de hand van de snelheid en het gemak waarmee de absolute top op grote schaal haar plannen kon doorvoeren en de strategie die hiermee gepaard gaat. Ook bespreken zij ‘liegen zonder liegen’, cijfermanipulatie, angstpsychose, bewustzijn en de inhoudelijke betekenis van ‘leven’ -is dit niet meer dan slechts het vermijden van de dood?Volgens Pieter wordt er al meer dan 45 jaar concreet aan een specifiek plan, dat nu uitgerold wordt, gewerkt. Los daarvan is het verlangen naar macht en het toe-eigenen van mensen en het ontnemen van vrijheden iets wat al honderden jaren wordt gedaan. ‘Iedereen die een paar geschiedenislessen heeft gehad weet dat onze geschiedenis een aaneenschakeling is van machtsmisbruik, genocide en vervolging’. Hoe meer je hebt, hoe meer je verlangt en hoe makkelijker je dit zal kunnen vergaren.Maar wat wil de absolute top dan precies? Volgens Pieter Stuurman willen zij de wereld zo inrichten dat deze makkelijker te besturen is. Het systeem waarin zij zich letterlijk en figuurlijk rijk konde rekenen is een cyclus die aan haar eind is gekomen. De digitale technocratie waar we op afstevenen is volgens hem de natte droom van elke dictator die we in de geschiedenis zijn tegengekomen, nu zijn hier echter ook de middelen voor. Waar gaat deze ontwikkeling ons als mens brengen, en misschien nog wel belangrijker: hoe kunnen we dit voorkomen?Tot slot geeft Pieter een aantal adviezen aan, met name, de jongere generatie. Besef dat je wordt opgelicht en ga in jouw kracht staan!Check snel de video als je het antwoord van Pieter op deze vragen wil weten!Weltschmerz Next is naast dit YouTube kanaal ook te vinden op:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/weltschmerz-next2

Facebook: https://www.facebook.com/weltschmerznext
Instagram: https://www.instagram.com/weltschmerznextDe teamleden van Weltschmerz Next zijn te bereiken en te volgen via Instagram:
Laura Hos: @laurahoss
Duncan Robles: @duncanrobless
Joey Baten: @joe.s.flow
Laila Mol: @lilahartist
Kees van Rengs: @kieuske

Laat meer zien

 0 Comments sort   Sorteer op