Volgende

Er is sprake van Devolutie” zegt Emeritus Hoogleraar Mensenrechten & Communicatie

9 Bekeken· 09 Jun 2021
Frewon
Frewon
22 abonnees
22
In Blckbx

⁣“Merkwaardig eigenlijk dat we het afgelopen jaar zo weinig met elkaar gecommuniceerd hebben” opent Emeritus Hoogleraar Mensenrechten & Communicatie, zijn korte college. “Ik heb Peppie & Kokkie - zoals ik die twee heren van de persconferenties altijd noem - alleen maar mededelingen zien doen maar nooit zien luisteren. In die zin is er sprake van devolutie in onze beschaving”.

Devolutie
Hamelink refereert in zijn betoog aan de kennis en ervaring van oude inheems volkeren die communicatie en luisteren tot een groot goed hadden verheven en daar echt de tijd voor namen. Zo vertelt hij een anekdote van een oud volk dat eerst dagen bijeen ging zitten zonder iets te zeggen totdat er een sfeer was ontstaan waarin er gepraat kon worden. Ook werd er goed naar kinderen geluisterd. “In het heden wordt nauwelijks nog geluisterd want als je mensen dwingt om dingen te doen op straffe van een boete….of mensen indirect dwingt zicht te laten inenten….dan is er geen sprake van communicatie maar van ongelijkheid. De oude beschaving waren daarin dus veel ontwikkelder en helaas zijn die waardevolle zaken verloren gegaan in onze cultuur. We kunnen dus nog heel veel leren van oude volkeren en daarom kunnen we momenteel spreken van devolutie” stelt de voormalig Professor aan de UvA.

Crowdfunding voor een onafhankelijk kanaal!
Binnenkort starten we met dagelijks nieuws als uitbreiding op ons bekende repertoire en we zoeken nog funding.


⁣Jij kan helpen met een donatie maar ook door deze video te delen op social media en/of via Whatsapp, telegram, signal, messenger, what ever...als de video maar zoveel mogelijk mensen bereikt.
Doneren kan via https://blckbx.tv/doneren

Laat meer zien

 0 Comments sort   Sorteer op


Volgende